Category: Slalåm

Kjetil André Aamodt

February 4, 2019 Off

Kjetil André Aamodt ble født 2. september 1971, og er en tidligere alpinist fra Norge. Han har vunnet både gull i de olympiske leker, verdensmesterskap, og verdenscupen, og er totalt den mest dekorerte alpinisten fra Norge. Han er faktisk den eneste alpinisten som har vunnet åtte olympiske medaljer, og har vunnet fem verdensmesterskap, i tillegg…

By adminy

Bode Miller

February 4, 2019 Off

Samuel Bode Miller ble født oktober 1977 i USA og er en tidligere verdenskjent alpinist. Han har vunnet gullmedaljer i både verdensmesterskap og under de olympiske leker, han har to sesongtitler i verdensmesterskap, henholdsvis i 2005 og 2008, og er den mest suksessfulle mannlige amerikanske alpinisten noensinne. Totalt har han 33 gull, og er en…

By adminy

Super-G

February 4, 2019 Off

Super-G er en av de raskeste disiplinene innenfor alpint. Sammen med utfor blir super-G sett på som en disiplin hvor fart er i fokus, til forskjell fra de mer tekniske konkurransene som storslalåm og slalåm. Super-G debuterte som en offisiell verdensmesterskapskonkurranse i løpet av 1983 sesongen og ble lagt til i det offisielle oppsettet til…

By adminy

Storslalåm

February 4, 2019 Off

Storslalåm er en ski-disiplin som involverer å stå på ski mellom porter som har større avstand mellom seg enn hva som er vanlig i andre disipliner.  Storslalåm og slalåm er de mest tekniske øvelsene innenfor ski-disipliner.  Dette faktum skiller storslalåm og slalåm fra andre mer fartsfokuserte disipliner som f.eks. super-G og utfor. Slike tekniske øvelser…

By adminy

Parallelslalåm

February 4, 2019 Off

Ved starten av verdenscupen i 1967 fantes det kun et par ulike ski-øvelser i programmet, nemlig utfor, storslalåm og slalåm. Siden har flere øvelser blitt lagt inn i programmet, kombinert ble lagt til i 1975, super-G ble lagt til 1982, og super kombinert ble lagt til i 2005. I 2015 var tid for enda en…

By adminy

Slalåm

February 4, 2019 Off

Slalåm er en alpinski disiplin som går ut på å stå på ski mellom porter eller andre markører. I slalåm er disse portene eller markørene tettere på hverandre enn hva man finner i storslalåm, utfor og super-G, noe som fører til at slalåm krever raskere og mindre svinger, som igjen krever god teknikk. Du finner…

By adminy